donderdag, september 20, 2007

Eindelijk in Australie




Na een reis van 23 uur zijn we maandag avond in Brisbane aangekomen. Op het vliegveld van Singapore hebben we nog een overstap gemaakt en een lekker biertje gedronken (om 7 uur ’s ochtends…..????)
Eric en Ingrid hebben ons opgehaald van het vliegveld en we logeren deze eerste week bij hun. (in de buurt van Noosa)
Het schiphol afscheid viel niet mee, maar opstijgen en Nederland en alles wat ons daar lief is onder ons te zien verdwijnen viel nog zwaarder, opeens was daar het besef van wat we achterlaten. En dat is heeeel veel.
Inmiddels is de jetleg weer aan het bijtrekken en genieten we van het mooie weer en de ontzettend aardige mensen hier.

Vandaag hebben we een Australisch rijbewijs gehaald en een bankrekening geopend. (rente op de spaarrekening 6,5%!!!) Heerlijk om dit soort dingen te doen, het geeft toch wel een bijzonder gevoel om dat in een ander land te regelen.
Zaterdag gaan we naar Brisbane en vanaf dinsdag begint Anne met stagelopen. 3 halve dagen per week voor 2 weken. Dat is wel lekker. En dan 10 oktober waarschijnlijk het examen. En nu moet het wel goed gaan!!!!

Fred gaat ondertussen op zoek naar een geschikte auto om onze droomreis in te kunnen maken en daarna ook gewoon nog als auto te gebruiken. We hebben nog wel wat eisen, maar heel veel auto’s voldoen hier vrij goed aan.

We hebben al we walibi’s gespot hier in de achtertuin, verder veel mooie vogels; kakatoe’s allerlei parkietachtigen en pelikanen.
Ook hebben we twee nieuwe vriendjes, namelijk Diesel en Doerak, de bordercollies van Eric en Ingrid. Het zijn nog pup’s en ze zijn heel erg speels en schattig.

Heel veel lieve groeten vanaf de veranda (25 graden in de schaduw)
Fred en Anne

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hee laiverds,

Eindelijk dan ik het 'beloofde' land. Wat heerlijk. En wat een prachtig uitzicht daaro, heerlijk ook in de warmte. Sounds really f&*%^$ great!! Beter dan hier waar het koud en nat is.
Het afscheid op schiphol was zwaar, maar ben zoooo blij voor jullie, en trots!!
Hard werken en doorzettingsvermogen brengt je daar waar je zijn wilt. Tof!

Liefs en dikke kus
Erik

donderdag, september 20, 2007 7:38:00 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Fijn dat jullie goed zijn aangekomen! Het is toch wel een stukkie reizen. Je zou bijna denken dat het de andere kant van de wereld is ;-))

Anne: succes met je stage!!

Liefs, Nienke

vrijdag, september 21, 2007 3:08:00 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Lieve Anne en Fred,

Mooi dat jullie lekker weer hebben en tijd om bij te komen. Stoer hoor het avontuur gaat nu toch echt beginnen!!!Enne kan ik lekker meegenieten van iets wat ik stiekum wel zou willen maar niet durf. Anne goede stage gewenst en succes met je examen. Go for it..... Veel plezier samen.

Liefs, knuffels en kusjes Peet, Anthon, Jesse en Niek

vrijdag, september 21, 2007 4:41:00 a.m.

 
Blogger Saskia said...

Daar zijn jullie dan! Het was een raar gevoel jullie door de douane te zien gaan. ik kan me niet voorstellen hoe het voor jullie geweest moet zijn. Toen pas drong het echt tot me door wat jullie gaan doen! Het is ook een raar gevoel om jullie blog te lezen, om nu aan de andere kant te zitten en jullie avontuur te volgen. Met, ik geef het toe, een beetje een jaloers onderbuik gevoel!!! Dik een half jaar reizen, dat zal ik ook weer willen!!!! Nou Annemarie nog eventjes door de zure appel heen bijten en succes daarmee en dan op reis. Ik zal je binnenkort onze tips en ook de niet annraders mailen.
3 keer een Hollandse zoen, Saskia

dinsdag, september 25, 2007 5:54:00 a.m.

 
Blogger mike said...

hej kangeroes,
Leuk toch nog even met je gedanst te hebben op het feestje van otto en wineke. Anne, veel succes! Smaken de australische biertjes ook? kus van mij...

donderdag, september 27, 2007 5:43:00 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Hoi lui! Klinkt lekker! Alles prettig? Anne, heel veel suck6 met je stage! Maak er wat moois van! Alle goeds en groets van Egbert & Renate (en Gijsje).

donderdag, september 27, 2007 5:55:00 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home