zondag, augustus 05, 2012

Vakantie in eigen land!

Na weken lange voorbereidingen; auto 'offroad klaar' maken, nieuwe banden, de kampeer uitrusting weer bij elkaar rapen en onmisbare dingen ,zoals een eierdoosje waar je eieren niet in breken als je over hobbelige wegen rijdt, aanschaffen was het 2 weken geleden eindelijk zover. Onze eerste vakantie in eigen land sinds aankomst in Australie!















We zijn samen met Mark en Jolanda naar de Cape York Peninsula gegaan. Dat is het gebied ten noorden van Cairns. De eerste 200 kilometer waren nog verhard waardoor we daar lekker door konden rijden wat meneer agent toch niet zo'n goed idee vond.....(kostte ons 200 dollar), maar daarna was het allemaal op gravel en zand wegen en werd de speedlimit niet meer vaak gehaald! ;) Slapen op bush campings, (zonder fasciliteiten...was even slikken!) en af en toe bij een roadhouse of op een gewone camping (yay, douche en toilet!!!) in de plaatsjes waar we door kwamen. Het mooie aan Cape York is de fantastische natuur en de enorme leegte. Nu is het hoogseizoen en dus best druk, soms kwamen we wel 10 auto's per dag tegen!!! In de zomer kun je er niet komen omdat dan alle rivieren overstromen en je er met de auto niet meer door kunt.
We zijn in totaal 2 weken weggeweest en hebben echt een super gave tijd gehad. Gezwommen bij watervallen, door enorm veel rood stof gereden, gekampeerd bij een rivier en op het strand. Gekampeerd bij een enorme outback farm, helicopter vlucht gemaakt boven het noordelijkste puntje van het vaste land van Australie. Veel wildlife gezien; krokodillen, slangen, kangaroes, grote hagedissen en heel veel mooie vogels. Af en toe wel een beetje verhoogde hartslag als we door een wat diepere creek moesten of als we toch wel erg hobbelden in de auto en van sommige rare geluiden om te tent 'snachts.
Nu weer thuis en na 3 dagen 2 keer per dag douchen vandaag voor het eerst geen rood stof meer uit oren en neus!

4 Comments:

Anonymous Nienke said...

Dat klinkt super! Al weet ik niet of ahet niet wat te primitief voor ons wordt.. Maar ook de foto's zien dr geweldig uit!!

dinsdag, augustus 07, 2012 5:36:00 a.m.

 
Blogger Ingrid en Eric said...

Ziet er gaaf uit! Hoeveel kilometer was het in totaal om vanuit Ciarns heen en terug te rijden? Nog vast gestaan met de auto? En de auto staat best diep in het water op die foto! Zo heerlijk twee weekjes in de bush! Top!

dinsdag, augustus 07, 2012 7:43:00 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ziet er echt enorm gaaf uit! Vooral die auto bijna helemaal in het water.. geweldig! En dat heet dan ''vakantie in eigen land''!!!! x Kim

vrijdag, augustus 17, 2012 8:45:00 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

The waves of buying and selling by amateurs that hit the market at the opening usually subside as the day goes on. [url=http://www.fillerobe.com]canada goose jacket[/url] DEFY Epoxy Fortified Wood Stain and the Extreme Wood Stain are an extremely powerful pair that not only match in color but add improved long-term durability that is fade resistant. [url=http://www.d2now.com]canada goose kids jackets[/url] Pcmunhmml
[url=http://www.jacketstorontoonsale.com]canada goose online store[/url] Xefffptyi [url=http://www.louboutinstoreuk.co.uk]christian louboutin outlet uk[/url] fscqqexmv [url=http://www.cheapcanadagooseparkas.ca]where to buy canada goose[/url]

vrijdag, december 21, 2012 9:42:00 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home