vrijdag, april 18, 2008

Broome






Helaas gaat niet altijd alles zoals je het had gepland tijdens je vakantie. We hadden ons voorgenomen om de ‘Gibb River Road’te doen maar helaas: afgesloten door overtollig regenwater. Als alternatief daarom maar de highway genomen naar het westen en sinds 3 dagen zijn we nu in het heerlijke Broome. Volop zon, azuurblauwe zee en dolfijnen te spotten vanaf onze camping, uitkijkend op die azuurblauwe zee.
Vanaf Katherine zijn we wel naar de gorges gegaan, hebben daar een prachtige 4 uur durende boottocht gemaakt door 3 gorges en ook nog kunnen zwemmen in een rockpool onder een waterval. Prachtige wandelingen schijn je daar ook te kunnen maken. Niet gedaan. Te heet. Overdag 35 graden(celcius) en ‘s nachts nog een graad of 25. Zweten. Na Katherine zijn we de grens met Western Australia overgestoken en ook hier natuurlijk weer de afvalbakken voor je groente en fruit die je niet mag meenemen naar de volgende staat. Alleen nu voor het eerst een daadwerkelijke fysieke controle van gelukkig alleen de inhoud van de auto (alle kastjes en de koelkast werden nader bestudeerd. Via Kunnunera naar het noordelijke stukje van de Gibb River Road die al wel open was. Even gekeken bij El Questro Nature Park. Leek leuk maar je moest de volle entree betalen voor het park dat nog grotendeels gesloten was! Moi!

Vandaar weer terug en over de snelweg vervolgens naar het zuidwesten gereden richting Broome. Onderweg nog 2 overnachtingen in plaatsen die we niemand zullen aanraden. Al wel onze eerste (zoetwater) krokodil gespot, gelukkig niet tijdens het zwemmen.
En nu hebben we hier te Broome een echt vakantiegevoel: ‘s ochtends even douchen in de lagune, overdag beetje in de schaduw lezen en zwijmelen en even daarna een koud wijntje. Stiekem hopen we toch nog binnenkort een deel van de ‘Gibb’ tocht te kunnen maken en daar wachten we dan maar op. Het wachten in het walhalla is echter een makkie.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Jaloers...

zaterdag, april 19, 2008 5:47:00 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Gib river road dicht? Scheelt je wel een hoop gehobbel....
Eric

zaterdag, april 19, 2008 4:05:00 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

......
Ik kan me alleen maar aansluiten bij de reactie van nienke...
Wat ontzettend relaxed zullen jullie je voelen daar, heerlijk! Als jullie nog eens boodschappen gaan doen bij de corner store, doen jullie Peter en John dan de groeten van mij en Niels?? (marikah and neilz) En vergeet niet een kijkje te nemen bij Gantheaume Point en een dipje in het natuurlijke zwembadje daar (Anastacia's Pool ofzoiets)! Mocht ik ergens een ticket vinden voor een paar tientjes, kom ik eraaaaaaaaaan!! In m'n dromen dan denk ik.... :-(
Heeeeel veel plezier!!
Veel liefs Marieke

zondag, april 20, 2008 10:16:00 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home