zondag, april 06, 2008

Op naar het wilde westen!




Het natte noorden hebben we nu helaas te vroeg achter ons moeten laten. We hadden een week uitgetrokken voor Kakadu en Litchfield maar we hadden aan 3 dagen genoeg. Niet omdat de parken niet mooi zouden zijn maar vanwege het feit dat grote delen van de parken nog afgesloten waren ivm overstromingen. In Litchfield hebben we wel heerlijk kunnen ‘douchen’in stromende bergbeken en spectaculaire watervallen gezien. En het grootste voordeel natuurlijk was dat het in beide parken erg rustig was. Weinig toeristen maar wel de wereld aan muggen: wel 120 verschillende soorten schijnen ze daar te hebben maar wij zijn toch te weinig Boeddhist om ze vredig hun gang te laten gaan.
We zijn nu in Katherine, gaan morgen weer richting het platteland, dwz de ‘Gorge’waar je een prachtige bootocht over de rivier kan maken en waar je prima kan wandelen en zo alle 13 ‘Gorges’ kan uitchecken. Zwemmen kan wel maar wordt niet aangeraden ivm de aanwezigheid van crocs (de zoete en de zoute variant, allebei een bek vol tanden, zeggen ze)

Na Katharine gaan we richting het westen. We willen in principe/uit principe de ‘Gibb River Road’gaan rijden (600 kilometer onverhard maar volgens verhalen van Eric en Ingrid, zij die ons voorgingen, een prachtige rit) De plannen zijn alleen wel weer afhankelijk van de weer goden. Hopelijk zijn we niet te vroeg omdat dan, net als in de parken in het noorden, de weg geheel of gedeeltelijk afgesloten is. We gaan het ontdekken over een paar dagen.
Helaas houdt dit alles wel weer in dat we geheel of gedeeltelijk niet bereikbaar zullen zijn. Bloggen zal waarschijnlijk ook even moeilijk gaan worden.
Begin mei willen we sowieso in Broome zijn om de landingbaan aan te vegen en bloemetjes te strooien voor de aankomst van Dieta en Klaas. Bijgaand nog wat foto’s van ‘localen’

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

heey
vet mooie plaatjes joh!
leuk dat we die film krijgen van bij opa en oma lijkt me leuk om te zien egt waar! =D
en ga maar een leuke woning zoeken in Brisbane!!!!! en we zien jullie wel in oktober!

-xxxx- annick <3
p.s thanxs for your suprise!(cadeau)

zondag, april 06, 2008 9:44:00 p.m.

 
Blogger Ingrid en Eric said...

Hoi,

Leuk elke keer die update van jullie reis! Wij volgen jullie site trouw en genieten van jullie verhalen!! Vooral vaak bijwerken!!
Groet Ingrid en Eric

donderdag, april 17, 2008 6:04:00 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home