maandag, mei 18, 2009

Z'n gangetje





Tis alweer even geleden sinds onze laatste blog. Alles gaat hier lekker door op dit moment. De groentetuin doet het heel goed en we hebben al diverse radijsjes gegeten De paksoi gaat bijna geslacht worden en de courgettes zijn daarna aan de beurt.
Fred heeft een lang weekend gehad omdat ze op vrijdag in Gympie een 'Showday' hadden. Veel koeien en paarden op de plaatselijke markt, een rodeo, kanarie wedstrijden (wie heeft de mooiste) en natuurlijk houthakwedstrijden. Ieder dorp heeft hier zo'n 'Zet-je-dorp-in-de-schijnweerpers' dag. Niet dat Fred is wezen kijken want die moest vissen met een collega. Samen met Robert op zijn boot de rivier op en hard en veel gevist. Halve dag bezig geweest. En niks gevangen. Bewust. De batterijen van de camera waren na 2 foto's van de omgeving dood gegaan en daana dus gelukkig geen idioot grote vissen gevangen. Erg lekker dus, zo'n showday waar je niet verplicht bent fysiek aanwezig te zijn. Afgelopen weekend met heerlijk weer veel in de tuin bezig geweest. Een boom omgezaagd, fruitbomen gesnoeid en vooral heerlijk 's avonds fikkie gestookt. En ook nog even de veranda bij Eric en Ingrid bewonderd die echt prachtig is geworden. En die de onze opeens erg klein doet lijken.
Helaas horen we net op het journaal dat we de komende dagen weer een hoop regen krijgen met weer plaatselijke overstromingen. Dat is dan al de 3e keer dit jaar dus al die verhalen over de klimaatveranderingen waardoor het in Oz nog droger zou worden lijken niet helemaal acuraat. Vrijdag aanstaande komt Jan Roelof dan uit Nederland over om hier even twee weken vakantie te doen. Heerlijk om weer bezoek te krijgen.

2 Comments:

Anonymous Erik said...

Ook al is het dan nu wat rustiger bij jullie het blijft leuk om jullie belevenissen te lezen en vooral ook foto's te zien.
En jullie veranda klein, ik heb het nog niet live gezien maar dat is nou ook weer overdreven zeg!! Hij is in ieder geval groter dan mijn enorme balkon.......van 1 bij 2 meter :-)
Tjeu

maandag, mei 18, 2009 7:46:00 p.m.

 
Anonymous Nienke said...

Hey hoi! Hoe is het met de waterstand bij jullie? Op jullie mountain zal het toch wel hoog en droog zijn?

Ik kan me aansluiten bij het berichtje van Eric, jullie veranda is toch echt ook een heel stuk groter dan mijn balkonnetje...

Liefs, Nienke

woensdag, mei 27, 2009 4:51:00 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home