zaterdag, april 26, 2008

Nieuwe hobby






We hebben een nieuwe hobby: Vissen vangen! Met een hengel. We hebben de hengels nu een week geleden gekocht, en sindsdien elke dag gevist. Helaas nog niets gevangen, maar we worden wel steeds beter (denken we) We hebben al wel een paar vissen een hazenlip bezorgd, en een permanente lip piercing. (lees: met haak en al ervandoor)
Verder valt het nog niet mee om de juiste soort aas te vinden. We zijn begonnen met kunstaas, toen lachten alle Australiers op de camping ons en de andere toeristen die met kuntsaas visten uit. Daarop besloten we maar aas in de winkel te kopen, we begonnen met garnalen, maar die zijn een beetje duur! Dus daarna geprobeerd met kleine visjes. Maar die konden ze heel makkelijk van de haak sabbelen en dat deden ze dus ook. En we zijn natuurlijk niet aan het vissen om ze alleen maar te voeren!!!
Dus vanochtend vroeg zijn we een beetje tussen de mangroves gaan scharrelen op zoek naar krabbetjes voor aan de haak.
Verder hebben we het enorm druk met zwemmen, lezen, wijn drinken en ons geestelijk voorbereiden op het bezoek!
We zijn nog steeds in Broome en hebben besloten om hier maar te blijven tot Dieta en Klaas komen. Het is heerlijk om even wat langer op 1 plek te zijn, zeker omdat het ook nog echt een super plek is.
We hebben er ook gelijk 100.00 huisdieren bij in de vorm van mieren. Het zijn hele kleine vervelende monsters die werkelijk overal op en in-kruipen. We hadden de eerste nacht hier een brood in de auto liggen, die zat de volgende dag helemaal vol mieren, ook pindakaas vinden ze lekker. Blijkbaar kunnen ze door de schroefdop heen lopen de pindakaas in want ze zaten er met velen van te genieten. De buurman op de camping heeft het slechter getroffen; mieren in zijn elektrische systeem van de auto…..en dan doet ie het niet meer!
Maar gelukkig heb je hier hele dikke spuitbussen vol gif, (in NL waarschijnlijk verboden) die we nu op en om de auto spuiten. So far, so good!
Hopelijk volgende keer een foto van ons met een ontzettend grote vis.

5 Comments:

Blogger Ingrid en Eric said...

Ja hoor, we kennen dat gevoel, 6 maanden lang, uren aan de waterkant, een hoop gefrutsel aan het aas maar niemand die es ff lekker doorbijt. Op de camping staan mensen die de mooiste en grootste makrelen, kabeljouwen, sprotjes en potvissen buitmaken en jij staat daar maar de vissen te voeren. Wel erg relaxed en je hebt altijd wat te doen maar... als je een keer echt wat wil vangen (we hebben dit uit zeer betrouwbare bron) moet je een BOOT hebben. Aan de kant met de voetjes in het water, biertje erbij, allemaal hartstikke leuk maar voor het vangen van een goeie eetbare vis: "it has to be the boat"
Oh ja en pas op voor de salties....

zondag, april 27, 2008 7:13:00 a.m.

 
Blogger Ingrid en Eric said...

Laat je niet uit het veld slaan door Eric zijn verhaal....ik lees daar toch wat frustraties uit. Gaat hartstikke goed dat vissen vanaf de kant, want de ozzies doen het ook masaal. Probeer er eens achter te komen of je lijndikte en soort en gewicht van de loodjes goed zijn, want dat moet ook nog precies passen met de plek waar je vist. Daarnaast kijken ze naar hoe de golven richting het strand komen, want je moet proberen een wat diepere geul te vinden....want daar zitten de vissen. Met name goed te zien als jij op een wat hoger punt staat. Nou succes!!!! Ingrid

zondag, april 27, 2008 2:15:00 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Hee laiverds,
Jezus wat een mooie foto's, als ik al jaloers was kan ik je zeggen dat ik het nu nog meer ben! Leuk om een tijdje zo op 1 plek te zitten en te genieten van de rust en de rest...haha.Vooral mee doorgaan hoor!! Heerlijk opk steeds weer jullie verhalen te lezen. Veel liefs en een dikke kus uut ut Grunningse
Cheers

zondag, april 27, 2008 5:31:00 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Hoi Fred en annemarie!!
Bedankt voor jullie geweldige australie pakket. Dit bracht weer mooie herinneringen naar boven. Onze timtam verslaving is echter direkt weer terug. Bedankt!!
Het is inmiddels the day after the day after. Het was geweldig. Ontzettend verwend met veel mooie en lieve woorden, aandacht en kado's. Als jullie in oktober hier zijn hebben we genoeg om jullie mee te vervelen. Veel film en foto's. We sturen later nog via de mail een paar mooie foto's op. Nu op naar Brussel. Veel liefs en veel outback genot, Saskia & Robin

donderdag, mei 01, 2008 7:07:00 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Vissen!!! haha hoort misschien wel een beetje bij het integratie proces! Nu gooi je ze nog terug en over een jaar zijn jullie misschien wel zo ver dat ze op de bbq komen.. Dus in december een visje op de bbq, lijkt mij een goed plan (; xxx Kim

maandag, mei 05, 2008 1:48:00 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home