zaterdag, augustus 08, 2009

bloemkolen!!!






Vanochtend hebben we de eerste bloemkool geoogst!!!We hadden eigenlijk gedacht dat het niets zou worden met die bloemkolen maar 2 weken geleden zagen we ineens dat het wel werkte...en vandaag dus 1 (van de 2 die we hebben) eruit getrokken.
Verder doet de groente tuin het goed, we zijn bijna zelfvoorzienend wat betreft groente. Toch leuk!!
Na al deze activiteiten zijn we een wandeling gaan maken in een National Park hier in de buurt. We waren hier nog nooit geweest en werden weer eens positief verrast. Super mooie watervallen en een hele mooie route gelopen. Veel enorme fig-tree's en daartussen dan heel veel palmbomen. Prachtig.
Guus en Tomtom doen het goed. hebben hun eerste onmoeting met een slang gehad. (ook vandaag....enerverende dag!) De slang zat onder een steen waarschijnlijk zijn winterslaap te houden toen Tom hem ontdekte, daarop ging ie er natuurlijk vandoor onder de bladeren. Ze hebben nog 10 minuten naar de plek waar ie verdween zitten staren. Daarna hebben we ze maar even mee naar binnen genomen om te voorkomen dat er ongelukken zouden komen. Slang niet meer gezien daarna.
Morgen staat een dagje vissen op het programma. Hopelijk gaan we eens een keer wat vangen wat we daarna in de pan kunnen gooien!

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Gewoon boodschappen doen in je eigen tuin!!! heerlijk... x Kim

zondag, augustus 09, 2009 2:22:00 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Moest even knipperen toen ik 'bloemkolen' zag staan boven een tropische foto, maar goed werk!! hopelijk smaken ze ook als thuis.

Groetjes Irene

woensdag, augustus 12, 2009 12:10:00 a.m.

 
Blogger Nor en Bren said...

Nou ik moet zeggen dat ziet er erg goed uit die bloemkool van jullie! Bij ons komt ie niet verder dan een paar groene blaadjes... misschien kunnen jullie dan dit weekend wat tips geven??!!

Groetjes,
ons

donderdag, augustus 20, 2009 7:17:00 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home