maandag, augustus 04, 2008

geslaagde integratie




En het is alweer augustus. En at is hier goed te merken. De temperatuur loopt gelukkig wweer op is nu overdag zo'n 22-23 graden. Prima weer om in de tuin te werken hebben we gemerkt. En het is inderdaad maar een huurtuin maar we gaan helemaal los. De eigenaar woont in Sydney en heeft ons gezegd onze gang maar te gaan want dan hoefde hij tenminste niemand er voor in te huren. Dat had hij beter niet kunnen zeggen.
Het werkende leven is even wennen maar het bevalt ons beide gelukkig goed. Gewoon in loondienst en om 1600 lopen we het ziekenhuis weer uit. Heerlijk. En om 07.30 beginnen lijkt wat vroeg maar als de zon schijnt en alle andere Australiƫrs zijn ook op weg naar hun werk is het al helemaal niet meer zo afwijkend. Wel vroeg op natuurlijk. Om 0600 eruit/eraf en om 0645 (fred) en 0655 (anne) de deur uit. Ze werken hier in de ziekenhuizen een stuk minder hard in vergelijmking met nederland en ze eten een stuk meer in elke pauze die ze hebben: de tafels staan iedere dag weer vol met allerlei koek, hartige taarten, toast met kaas, noem het maar. Wel zelf meenemen natuurlijk en dat is nog even wennen.
Verder zijn we nu echt klaar met onze integratie-periode want we hebben van het weekend een feestje gehad van een collega van Anne waar gebowld moest worden, niet het bowlen met kegels maar eerder een soort jeu de boules...ziet er enorm suf uit en dat is het eigenlijk ook wel. En we hebben een barbeque gekocht en rugby gekeken (op t.v. maar toch, we hebben verloren....van de kiwi's!!) Er rest ons verder niets anders te doen als elke dag bbq-en, bier drinken en rugby kijken. En dan hopen we over 10 jaar in aanmerking te kunnen komen voor een Ozzie paspoort. Afwachten en bidden maar.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hola! Geslaagde integratie, dat is zeer positief.. leuk leuk! Die barbeq. ziet er inderdaad goed uit! Laat de mannen maar goed oefenen dan kunnen wij in December achter over zitten (met een wijntje uiteraard) en toekijken..
X Kim

dinsdag, augustus 05, 2008 10:40:00 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Hey Aussies!! Voor mij verdienen jullie dat paspoort al. Mits jullie ook tijdens de (en alle volgende) olympische spelen ook voor Nederlanders juichen!
Helemaal goed bezig jullie!

Liefs, Nienke

vrijdag, augustus 08, 2008 3:43:00 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home